De Spoelle in Midden-Amerika

Een waterval voor Nadia

zaterdag 18/02 - Rio Dulce - Guatemala

Vandaag had ik voor Nadia een verrassing in petto. Zij wou al lang eens graag een mooie waterval bezoeken en dus maakten we een uitstap naar Finca El Paraiso. Eerst een busrit van 1 uur met een bus die nog net de berg op geraakte en waarvan zo goed als niks meer werkte. Dan te voet met enkele anderen en onder begeleiding van een bewaker naar de waterval. En dit was weer een prachtig stukje natuur... en het speciale aan deze waterval was dat het een heet water waterval was. Iedereen zijn badpak aangedaan in een kleine grotinham en waarbij de bewaker zo vriendelijk was om zijn hoofd de andere richting uit te draaien. En dan het water in, heel speciaal. Na een tijdje terug onze kleren aan, nog wat foto´s gemaakt en dan terug richting busterminal. Ook nog van enkele kindjes lekker bananenbroodjes gekocht.
Terug in Rio Dulce hebben we een lancha geregeld om in de late namiddag nog een bezoekje te brengen aan het hulpproject Casa de Guatemala. We hadden op weg naar Finca Tatin vlug enkele spullen voor de kinderen, letterlijk "gedropt"en dit gaf ons geen voldaan gevoel. Daarom besloten we om nu toch nog een bezoekje te brengen.
Dit project was oorspronkelijk bedoeld voor hulp aan weeskinderen maar is ondertussen uitgegroeid tot een algemeen hulpproject voor de armste kids. Klemtoon ligt hier vooral op onderwijs en buiten de opvang van zo´n 50 weeskindjes zijn er nog zo´n 70-tal kinderen die hier op internaat zitten en ook nog kinderen uit een nabijgelegen dorp die hier school lopen. Nu is er in Guate geen schoolplicht maar hier stimuleert men de kinderen om naar school te komen door ze gratis maaltijden te geven.
Dit project draait ook weer volledig op donaties en vrijwilligers. Vele jonge mensen dus die hier enkele maanden gratis les geven of klusjes opknappen. Op het domein kweekt men o.a. kippen en varkens welke dan weer verkocht worden. Ook is men begonnen met wat aan landbouw te doen en het is de bedoeling om op langere termijn zoveel mogelijk eten zelf te kweken.
Na de rondleiding door vrijwilligster Yfat uit Israel nog wat speelgoed en snoepjes gegeven. Ook hier is alles welkom; zo waren de vrijwilligers in de 7de hemel met het pak balpennen dat we bij hadden. Dus iedereen die hier passert en die nog wat plaats over heeft in zijn rugzak... Je kan de spullen trouwens ook afgeven in Hotel Backpackers in Rio Dulce.
Deze dag was weer voor 100 percent geslaagd.

zondag 19/02 - Antigua - Guatemala

Vandaag hebben we een busreis van 5,5 uur gemaakt vanuit Rio Dulce naar Guatemala City. Daar aangekomen heeft men ons tweetjes dan doorgevoerd naar Antigua. Morgen reizen we van hieruit door naar Lake Atitlan welks volgens vele andere reizigers absoluut de moeite waard is. Van daaruit gaan we ook de markt in Chichicastenango bezoeken. Ik weet niet of we de volgende dagen een goede internetverbinding kunnen vinden dus het zou kunnen dat de site weer enkele dagen niet ge-update wordt.

Groetjes allemaal, en we gaan van deze laatste week nog volop genieten !

1 Comments:

  • geniet van jullie laatste week !
    je blog lezen voelt aan alsof ik ook een beetje op verlof ben !

    By Anonymous Anoniem, at 20/2/06 12:40  

Een reactie posten

<< Home