De Spoelle in Midden-Amerika

Honduras planning

Hier ben ik eindelijk terug na een weekje ziekte.
Mijn voorbereiding voor Honduras is af:



zo 05/02 t.e.m.do 09/02
Aankomst op het eilandje Utila, één van de drie Baai-eilanden gelegen aan de noordkust van Honduras en bekend om zijn goedkope duikscholen. Met zijn
lengte van dertien kilometer en breedte van vijf is dit zowel het kleinste als het goedkoopste eiland van de drie. Indien er nog plaats is volg ik een cursus Padi Open Water bij de duikschool Utila Dive Center. Die cursus neem 4 à 5 dagen in beslag. Indien er geen plaats meer is in deze duikschool kan ik mij wel inschrijven in één van de talrijke andere duischolen op het eiland. Het voordeel van UDC is dat men gratis onderdak krijgt in het Mango Inn hotel.
Utila Dive Center

vr 10/02
Met de ferry terug naar het vaste land, naar La Ceiba en vandaar met de bus naar Tela (+/- 100 km.)

za 11/02
Vandaag ga ik met de kayak in het natuurpark Punta Izopo door het doolhof van mangroves varen met Garifuna Tours. >> "As you penetrate the mangroves, paddling through the narrow channels, there is an incredible atmosphere as the greenery closes in around you - and you realize how close you are to the sights and sounds of the tropics." >> klink veel belovend hé. Te verwachten wildlife : zéér vele soorten watervogels, howler monkey, alligators, grote vlindersoorten (blue morph). De dag eindigt op het strand in een Garifuna dorpje. Garifunas zijn Hondurezen met indiaanse en Afrikaanse roots.



zo 12/02
Ik hoop zaterdag voldoende informatie "afgetroggeld" te hebben van de mensen van Garifuna Tours om op deze dag op eigen houtje met een gehuurde mountainbike op verkenning te gaan. Bedoeling is om het natuurgebied Punta Sal te gaan verkennen alsook de afgelegen Garifuna dorpjes links van Tela. Ik ga mij wel eerst informeren over de situatie ter plaatse qua veiligheid op dat moment want dit gebied staat niet meteen bekend als het meest veilige van Honduras...eigenlijk is het zelfs andersom...

ma 13/02
Vandaag weer een lange reis voor de boeg. Ik vetrek om 6:00 uur met de bus vanuit Tela via San Pedro Sula naar Puerto Cortés alwaar ik de bus naar de grens met Guatemala neem. Deze stopt in Corinto waar ik dan met een pick-up truck naar het eigelijke grenspostje ga. Vandaar met een minibus Guatemala in naar Puerto Barrios.

Zo, tot daar Honduras; ik ben nu al volop met de planning van Guatemala bezig en dus zal de update van de site niet zolang meer op zich laten wachten.
Greets, Spoelle

Nieuwe schenkers

Ik heb ondertussen nog een 50-tal balpennen en een zak ballonnen gekregen van JBC.
Van Frieda heb ik 24 setjes van 6 prachtig versierde kleurpotloden gekregen. Hiervoor een dikke kus!

Nog iets wat de meesten wel zullen weten : als je op een foto klikt verschijnt deze in volledige grootte op het scherm.

Allé kga nu verder werken aan de Guatemala planning.