De Spoelle in Midden-Amerika

Medisch hoekje

Een vraag die ik soms ook krijg is welke spuiten ik allemaal moet hebben. Hier is het lijstje:

a) combinatiespuit Hepatitis A en Hepatitis B : 3 spuiten => levenslang beschermd
b) Buiktyfus => 3 jaar beschermd
c) De DTP spuit (Difterie, Tetanus en Polio) => 15 jaar beschermd
d) Gele koorts => 10 jaar beschermd. Deze was niet 100% nodig voor de gebieden die ik ga bezoeken maar ik ben maar wat blij dat ik ze laten zetten heb want het lijkt er steeds meer op dat de grote sterfte onder de apenpopulatie in Corcovado (zie vorige post) als oorzaak de Gele Koorts heeft.

Verder moet ik natuurlijk ook malaria pillen nemen. Ik heb gekozen voor Lariam omdat deze nogal vrij goed en niet te duur zijn (+/- 60 Euro voor de ganse periode) Er was ook nog een ander merk (de Mercedes onder de malaria pillen) maar dit zou mij 400 (vierhonderd !) Euro kosten. Enige nadeel van Lariam is dat je er hevig kan gaan van hallucineren; daarom moet ik er 2 weken voor vertrek mee starten om te kijken of ik deze on(?)-prettige bijwerking ook ervaar.


Greets, Luc

Nog meer schenkingen

Deze week kreeg ik een telefoontje van de supervriendelijke mevrouw Ria van de klantendienst van JBC. Zij vertelde mij dat ze veel sympathie had voor mensen die zich voor hun minderbegoede medemensen inzetten en zij zei mij dat ik een pakketje met balpennen en balonnen mocht afhalen in het filiaal in Puurs. Toen ik na het telefoontje Nadia inlichtte zei zij mij dat ze reeds een pakket bij JBC was gaan afhalen. Toen viel mijne frank ook... Allé de volgende dag terug een telefoontje naar Ria maar omdat ik zo eerlijk geweest was en een goede klant was mag ik het 2de pakket ook gaan afhalen. Dat is dus dubbele sponsering van JBC. Bedankt Ria!

Na Radio Donna schenkt nu ook C&A een tweedehands laptop. Ik mag deze binnenkort afhalen in Mechelen tesamen met nog 50 kinderpetjes. Toppie !

Voor mijzelf heb ik nog wat gerief gekregen van den Baere; o.a. overlevingsdeken, steriele naalden, een soort spray om je handen proper te maken wanneer je geen water en zeep in de buurt hebt, verband, overlevingsvoedsel, malariatesten, enz. En ook nog wat pins en balpennen voor de kinderen. Merci hiervoor. Hij had ook nog goede ideetjes om kleren en schoolgerief te verzamelen. Wanneer ik terug ben van mijn reis en ter plaatse in Granada gemerkt heb dat La Esperanza een bonafide organisatie is (waar ik nu eigenlijk al van overtuigd ben) ga ik hier werk van maken. Wanneer ik de zekerheid heb dat de goederen gratis via de stichting Vliegende Nonnen (Rotterdam) overzee verstuurd kunnen worden ga ik een grote inzamelingsactie op touw zetten.

Iets anders nu; ik krijg dikwijls vragen zoals "Wanneer vertrek je nu?" of "Hoelang nog?"; één iemand dacht zelfs dat ik al vertrokken was en was verwonderd dat hij van mij een mailtje kreeg ... Daarom heb ik een countdown-counter (of hoe ik het ook moet noemen) bovenaan de site gezet zodat iedereen mee kan aftellen naar 21/01/2006 om 08:10, want da's het moment waarop de vlieger omhoog gaat!

Gisteren ook nog slecht nieuws gelezen op het internet. Corcovado National Park in Costa Rica is momenteel gesloten. Het is het jungle gebied waar ik enkele dagen in mijn tentje zou gaan slapen. Er is een plotselinge, abnormaal hoge sterfte van apen, luiaards en toekans vastgesteld en biologen zijn het fenomeen momenteel aan het onderzoeken. Mogelijke oorzaken : abnormaal natte regenseizoen waardoor er minder voedsel is, gele koort, ... momenteel zijn dit nog gissingen. Voorlopig is het gebied al tot 20/12 afgesloten maar hopelijk blijft dit niet te lang duren want anders moet ik mijn Costa Rica planning volledig omgooien!

Tot binnenkort, hopelijk met de definitieve Guatemala planning
Spoelle