De Spoelle in Midden-Amerika

Ingepakt

Plaats = Humbeek - Vlaanderen
Datum = 20/01/2006
Plaatselijke tijd = 12:08

Ja...morgen is het zover, wat al vele jaren een droom was en wat ongeveer 2 jaar geleden nog maar een vaag plan was wordt nu werkelijkheid. Alles in ingepakt geraakt zonder al teveel overgewicht dus morgen kan ik starten met mijn Midden-Amerika tocht.

Er wacht mij morgen een lange reisdag > tijd in het vliegtuig:
2:15 u van Brussel naar Madrid
11:30 u van Madrid naar Guatemala
1:25 u van Guatemala naar Costa Rica
En daartussen dan nog wat wachttijden... Als alles volgens schema verloopt land ik om half drie (Belgische tijd) in Costa Rica. Ik hoop daar dan al een berichtje op de site te plaatsen.

Aan allen die iets geschonken hebben voor La Esperanza : NEN DIKKE MERCI !! het zal goed besteed worden.

Ook bedankt aan al diegenen die mij een memorystick ter beschikking gesteld hebben. Ik heb zo'n 2GB aan sticks bij dus ik kan wel wa fotookes maken.

Tot hoors > waarschijnlijk spoedig
Tot ziens > hopelijk pas binnen 5 à 6 weken

Luc

Geschenkjes

Plaats = Ramsdonk - Vlaanderen
Datum = 17/01/2006
Plaatselijke tijd = 01:03

Vanavond vooral nog bezig geweest met het verpakken van geschonken materialen zoals balpennen, balonnen, (kleur)potloden, scherpers,... Het grootste deel van hetgeen ik gekregen heb van de sponsors gaat natuurlijk rechtstreeks naar La Esperanza. Maar ik zal tijdens mijn reis nog vele lieve kindergezichtjes tegenkomen en daarom hebben Nadia en ikzelf wat kleine geschenkjes gemaakt. B.v. Kleurpotloden - scherper - ballon, 5 balonnen - balpen, stickertjes - ballon - kleurbalpen,... Dit alles hebben we verpakt in kleine plastic zakjes welke we "dichtgelast" hebben. Zo kan ik deze zakjes onderweg makkelijk uitdelen.



Ook, voor mij, goed nieuws gelezen op de site van Iberia, de maatschappij waarmee ik ga vliegen. Je mag naast je één stuk handbagage ook nog één extra ding zoals een chacoche, paraplu, e.d. meenemen. Waarom is dit voor mij goed nieuws hoor ik jullie denken... die gaat toch geen chacoche meenemen ? Neen, dat niet, maar ik mag buiten mijn handbagage ook nog eens een laptop meenemen en dat scheelt wel als je bedenkt dat een laptop algauw de helft van je toegelaten handbagage-inhoud inneemt. Die laptop is diegene welke radio Donna mij geschonken heeft voor La Esperanza.

Allé mannen, tis al laat, kzal maar gaan slapen al moet ik zeggen dat ik de laatste dagen de slaap moeilijk kan vatten; altijd maar al aan mijn reis aan het denken hé

Greets,
Spoelle

Beveiliging

Plaats = Ramsdonk - Vlaanderen
Datum = 15/01/2006
Plaatselijke tijd = 21:30

Hallo Allemaal,

De voorbereidingen lopen stilaan ten einde. Er wordt de laatste hand gelegd aan notities, kaarten en stadsplannen.
Ik heb vrijdag de laatste inkopen gedaan bij den A.S Adventure; voor mijn part nen dure winkel maar men voorkoopt er toch echt kwaliteitsmateriaal.
Aangezien ik nogal wat belang hecht aan de veiligheid van mijn spullen heb ik daar wel serieus over nagedacht:
- vooreerst heb ik een metalen net welks over mijn rugzak getrokken kan worden en daarna ook met een stalen kabel aan "iets" bevestigd kan worden
- ook heb ik een katoenen zakje hetwelke ik onder mijn broek draag en vastgebonden is aan mijn broeksgesp; dit om in onveilige buurten mijn dollars en paspoort te beveiligen
- een derde zaak is mijn moneybelt; dit lijkt een normale broeksriem maar aan de binnenkant zit een rits en dus kan je de riem "opvullen" met wat benodigdheden voor noodgevallen (zoals Dollars, sleutel, kopie paspoort,...) Indien men mij van alles beroofd behalve mijn kleren zal ik dus toch nog op de ambassade of consulaat geraken om daar dan de rest te regelen
- last but not least > mijn selfmade beveiligde dagrugzak. Een veel gebruikte berovingsmethode gaat als volgt : in een drukke mensenmassa (openbaar vervoer, winkels) of gewoon op straat leidt men je aandacht even af en tegelijkertijd snijd een kompaan met een vlijmscherp mes (bv. scheermesje) een gleuf in je rugzak om er alzo een graai in te doen en bv. je portefeuille, camera e.d. te stelen. Mijn dagrugzak echter is binnenin "bekleed" met kippegaas zodat men zelfs na een snede toch niet in de rugzak kan. Idee = gelezen op internet en uitvoering = Nadia (bedankt !)



Morgen of overmorgen ga ik mijne grote rugzak eens inpakken... benieuwd of alles erin gaat gaan...

Allé, tot binnenkort
Luc